ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

>

   
08.02.2019

В Центральному районі 35-річна жінка, внаслідок життєвих труднощів, із турботливої мами перетворилася в алкоголічку та відмовилася від власних 3-х дітей

У Центральному районі Миколаєва 35-річна жінка, яка була офіційним опікуном рідної сестри, та являється матір’ю 3-х дітей, у зв’язку із складними життєвими обставинами зі старанної та відповідальної мами перетворилася в хронічну алкоголічку та відмовилася від власних дітей.

3 вересня минулого року мешканцями будинку на вулиці Черешнева було викликано працівників поліції у зв’язку із залишенням 3-х малолітніх дітей на три доби без нагляду та піклування дорослих. Як розповіли самі діти, їх матір зловживала алкоголем разом зі своїм співмешканцем, після чого без пояснень вони разом пішли з дому залишивши їх без засобів існування. Того ж дня дітей було вміщено до КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації».

З метою з'ясування обставин в ситуації, що склалася в родині, працівниками служби у справах дітей адміністрації Центрального району 6 вересня 2018 року було здійснено виїзд за місцем проживання та встановлено наступне.

Матір дітей повернулася додому, але не звернулася ні до органів поліції, ні до служби у справах дітей адміністрації Центрального району для встановлення місця перебування її дітей. В помешканні відсутні умови для комфортного проживання: відсутнє електропостачання, система опалення в несправному стані, стіни покриті грибком.

Спеціалістами Служби у справах дітей адміністрації Центрального району було проведено профілактично-роз'яснювальну бесіду із матір’ю, та наголошено на необхідності виконання батьківських обов'язків відносно дітей належним чином та попереджено про відповідальність в разі їх не виконання.

За інформацією, яку надала школа, де навчалися діти, мати мало уваги приділяла їх вихованню та догляду, діти часто залишалися вдома самі. Працівниками служби у справах дітей адміністрації Центрального району систематично проводилися перевірки стану виконання батьківських обов'язків, відносно дітей та профілактично-роз'яснювальні бесіди.

Відповідно до інформації з Центрального ВП ГУНП в Миколаївській області матір дітей, 1984 р.н., зловживає алкоголем, збирає у себе вдома громадян, які мають проблеми з законом. У відношенні матері складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 184, 178 КУпАП.

На жаль, вжиті заходи не змінили спосіб життя матері та її ставлення до дітей. На даний час жінка перебуває на останніх місяцях вагітності, але забирати дитину з пологового будинку не має наміру та бажання.

Що стосується дітей, то вони й досі знаходяться у КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації». Сестра, над якою опікувалася 35-річна жінка досягла повноліття, тому вже може самостійно про себе потурбуватися.

Наразі вживаються необхідні заходи щодо позбавлення жінки батьківських прав.

Найбільшим здивуванням стало те, що ще декілька років тому, під час оформлення опікунства над власною сестрою, спеціалісти бачили відповідальну та трудолюбиву жінку, яка виконувала батьківські обов’язки. Турбувалася та піклувалася про дітей, забезпечуючи їх усім необхідним. Але згодом, не витримавши життєвих труднощів та масу проблем, які навалилися, почала зловживати алкоголем та втрапила в сумнівну компанію людей, а це, як правило, дорога в нікуди.

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району